Cincin Nabi Muhammad (Limited Edition) For Sale

ASSALAMU'ALAIKUM...

Alhamdulillah sekarang kita dah masuk fasa kedua dalam bulan Ramadhan sebagaimana dalam hadis Nabi S.A.W. yang ada menyebut yang fasa kedua ni adalah fasa pengampunan dosa dan fasa terakhir adalah fasa dijauhkan dari api neraka. Camne dengan puasa korang??

Ok, tak nak cakap panjang... kali ni Husein nak ajak korang rembat satu benda yang special ni. Benda ni agak limited edition la jugak sebab memang susah nak dapat kat Malaysia. So, bila Husein tahu yang benda ni ada dijual kat Malaysia sekarang tapi stok agak terhad iaitu la CINCIN NABI MUHAMMAD S.A.W.
Ini antara hadis yang menerangkan tentang cincin Nabi Muhammad S.A.W.:
1. Daripada Anas bin Malik berkata: Ukiran cincin Rasulullah S.A.W.: Muhammad satu baris, dan Rasul satu baris, dan Allah satu baris.

2. Daripada Anas: Sesungguhnya ketika Nabi Muhammad S.A.W. hendak masuk ke dalam bilik air, baginda membuang cincinnya.
**Boleh rujuk kitab Syamail Muhammadiah, karangan Imam Tarmizi.

Berdasarkan apa yang Husein tahu tentang cincin Nabi ni, yang cincin Nabi yang sebenar sudah pun tidak dapat dijumpai. Sebab pada zaman sahabat dulu, cincin Nabi yang sebenar telah pun terjatuh dalam sebuah perigi secara tidak sengaja. Dan bila para ulama' cuba untuk cari balik cincin tu, cincin tu masih tak dijumpai. Mungkin ada hikmah tertentu disebalik peristiwa ni. Dan cincin Nabi yang ada sekarang hanyalah cincin yang dipersetujui oleh kebanyakkan ulama' bahawa kemungkinan cincin Nabi yang dulu itu adalah seperti yang dekat gambar.

Dengan cincin ni jugak korang boleh hadiahkan kepada yang tersayang. Mesti sweet kan?? Sambil korang hulur cincin kepada yang tersayang tu, sambil tu korang cerita la siket tentang sejarah disebalik cincin ni. Tak silap Husein, cincin ni jugak dijadikan hantaran perkahwinan seorang artis,Irma dengan pasangannya. So, apa tunggu lagi.?? Husein dah tengok depan mata Husein sendiri cincin ni..... memang cantik. Sesuai untuk perempuan dan lelaki.
Daripada pakai cincin lambang tengkorak la.. ape la..bagai ape semua... lebih baik pakai cincin Nabi ni. Sekurang-kurangnya dapat la jugak pahala dan kita akan jadi selalu teringat kepada Nabi Muhammad S.A.W. InsyaAllah...Oh ye, sebelum Husein terlupa, cincin ni jugak pernah dipakai oleh beberapa ulama' terkenal di dunia antaranya Habib Ali.
Berkenan?? Korang boleh terus contact fb Cincin Perak Ori. Berikut adalah perincian buat rujukan korang. Opss, untuk pengetahuan korang, cincin ni Made in Egypt. Ade warna hijau,hitam dan silver.
【Package includes】-box,pos laju
【Price】 RM 200 ..beli banyak boleh diskaun insyaAllah
【Dealing method】-Bank-In -Pos Laju COD Kuala Terengganu sahaja.
【Seller's location】-Terengganu,Malaysia
【Contact method/details】-call +60194529464
**Mungkin cincin ni boleh korang jadikan hadiah kepada yang tersayang sempena Ramadhan ni.
Terima kasih kerana membaca. Komen siket... :-)

11 ulasan:

  1. cantik... tapi nak beli untuk siapa tak tahu.. my dad ni tak suka pakai2 cincin ni semua... hurmmmm

    BalasPadam
  2. Subhanallah..comel..tapi yang memakai cincin ni kena berhati-hatilah masa nak masuk tandas dan sebagainya..:)

    buleh tahan harge dia..huhu

    BalasPadam
  3. waa~ saya pernah dgr tentang cincin ni. :) http://suhailimustafamohdyusof.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Salam, saya ingin tulis satu artikel tentang cincin baginda SAW. Mohon untuk pakai gambar tuan beserta watermark, dan saya akan tuliskan kredit & link ke blog tuan. Dipakai semata-mata untuk beri gambaran cincin & tiada sebarang keuntungan terlibat. Terima Kasih.

    BalasPadam
  5. Saya dari Indonesia, bagaimana cara pesan cincin ini. Email : eyulianto@ipmpaiton.com. Syukron

    BalasPadam
  6. pm harga kasih sayang :)

    BalasPadam
  7. Cincin ni ada saiz tak? tq

    BalasPadam
  8. wah! baru tahu pula pasal cincin Nabi Muhammad ni...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.